Van kandidaat naar klant.

08 Mar 2024 door Davey Steenbergen

Van kandidaat naar klant

De juiste keuzes maken en bij een bedrijf werken binnen een functie die helemaal bij je past. Dat willen we allemaal toch? Gaat natuurlijk een stukkie minder makkelijk in de praktijk. Soms twijfel je, een andere keer blijkt een bedrijf gewoon niet te zijn wat je ervan had verwacht.

Vorig jaar spraken wij een kandidaat van ons, Sam. Tijdens het gesprek gaf zij aan absoluut niet de recruitmentbranche in te willen. Tijdens een intakegesprek met Ohana Stone brengen we altijd de wensen en eisen in kaart van de kandidaat. Zo bespreken we onder andere zijn/haar ideale functie, welke taken diegene wilt uitvoeren en misschien wel het belangrijkste: de organisatie waar diegene het beste bij past. Sam vertelde tijdens haar gesprek dat zij zeker iets commercieels wilde doen, behalve een functie binnen de recruitmentbranche. Toch is zij via ons op gesprek gegaan bij een bedrijf werkzaam in de recruitmentbranche. Hier is ze aangenomen en werkt ze nu nog met veel plezier. Bovendien is ze nu zelfs een klant van ons en komen wij langs bij haar op kantoor voor nieuwe vacatures en nieuwe collega’s!

 

Waarom besloot ze dan toch om op gesprek te gaan via ons, terwijl ze zo nadrukkelijk aangaf niet de recruitmentbranche in te willen?

Ze gaf aan dat Davey goed naar haar heeft geluisterd en aangaf dat deze functie juist aansluit op haar wensen en haar persoonlijkheid. Het bedrijf is echt een commerciële omgeving en ze zou goed in de werkomgeving passen. 

 

Maar waarom in eerste instantie dan niet de recruitmentbranche?

Sam gaf aan dat zij het idee had dat het werk als recruiter vooral bestaat uit cv'tjes schuiven. Eigenlijk dat mensen echt als nummertjes behandeld zouden worden. Nu dat ze 1 jaar in deze branche werkt, ziet Sam dat het hele proces veel verder gaat dan dat. Je helpt mensen, je verbindt ze en je bent echt van toegevoegde waarde. Ook ziet ze de komende tijd nog genoeg kansen en mogelijkheden en is het nooit saai binnen deze branche.

 

Twijfel jij ook of de recruitmentbranche bij jou past?

Met Ohana Stone brengen wij tijdens een kennismakingsgesprek altijd de wensen en eisen van jou in kaart. Ook kijken we naar jouw persoonlijkheid, je ervaring en wat hier het beste bij past. Op basis hiervan proberen we een match te maken waar jij een goed gevoel bij hebt en waar je de komende jaren op je plek zit. Stuur ons gerust een bericht om een gesprek in te plannen: 0655767884.

 

Wij maken op deze website gebruik van cookies om het gebruik van deze website en daarbuiten te vergemakkelijken, de prestaties en gebruikerservaring te verbeteren en de relevantie van het aanbod te verhogen. Klik op akkoord om aan te geven dat je instemt met ons privacy statement.