Recruitment is door mensen voor de mens in het bedrijf

23 Dec 2022

Recruitment is hot! En dat is het eigenlijk altijd al geweest. De mannen die vroeger als tailor werkten, kinder meisjes bij de rijke families, circusartiesten op zoek naar een baan of kunstenaars die in opdracht van iemand werkten. Zo zijn er nog talloze andere functies te bedenken die eeuwenoud zijn. Jaren terug was er dan misschien nog niet de recruitment zoals we hem nu kennen, maar het was er wel degelijk! 

Recruitment is niet enkel het zoeken van werknemers

Het is een onmisbaar vakgebied en het ontbreken ervan kan het einde betekenen van de groei van je bedrijf. Wat is een circus zonder de juiste artiesten? Wat is een maatpak waard als de ontwerper je niet aanstaat? Recruitment staat voor het actief zoeken, vinden, verbinden en behouden van de juiste kandidaat voor jouw bedrijfs vacature. Althans dat is hoe het vroeger gezien werd. Tegenwoordig gaat recruiten net even anders. 

Bedrijven zoeken contact met personen

Vaak vertelt de advertentie, de vacature of de website dat zij jou zoeken! Die commerciële tijger, de spin in het web of iemand die zich als een vis in het water voelt bij onderhandelingen. Als je het zo ziet, lijkt recruitment verdacht veel op het werken in een dierentuin. Maar dat geheel ter zijde. Terug naar de reden waarom jij deze blog leest.

Bedrijven zeggen dat ze jou zoeken, maar 9 van de 10 keer weten ze niet wie jij bent. Zij zoeken een eigenschap, een persoon, die het bedrijf verder helpt. Want dat is wat ze willen. Logisch, maar niet the way to go. 

Recruitment is mensen die zich richten tot mensen

Laten we eerlijk zijn. Wil jij de nieuwe medewerker zijn van bedrijf X of wil jij (jouw naam invullen) zijn, die een baan heeft die energie geeft? Er lijkt misschien geen verschil in te zitten, maar het gaat om de nuance. De manier van benaderen. Bedrijven zoeken zakelijk gezien medewerkers. Maar emotioneel gezien zoeken ze iemand die met kennis, drive, enthousiasme en uiteraard enkele vereiste eigenschappen een rol in het bedrijf wil aannemen. Iemand die energie krijgt van het werk dat verricht moet worden. 

Recruitment is het vinden van de juiste match tussen personen. En is zeker niet enkel het invullen van wat vacatures of jou helpen aan slechts een ander salarisstrookje.

Recruitment voor een baan die energie geeft

De titel van deze blog zegt het al. Recruitment is voor mensen en niet voor bedrijven. Recruiters werken voor bedrijven, maar werken met de mensen. Ohana Stone werkt met haar opdrachtgevers, maar praat met Steven, Tamir, Femke of Gerald. Ohana Stone zoekt de baan die Samantha, Joris of Matthias energie geeft. 

Dus aan het einde van de recruitment tunnel gaan wij niet voor de bedrijven. Wij gaan voor de mensen. Wij gaan oprecht voor ieders werkgeluk dat bijdraagt aan een fijn privé leven. Want iedereen weet dat werk echt niet alles is. 

Benieuwd waar jouw werkgeluk ligt? Ohana Stone staat voor je klaar! Bel, mail, app of stuur een postduif naar Dave en Ferani en ze gaan deze ontdekkingstocht met je aan.

+31 6 48827571.

Wij maken op deze website gebruik van cookies om het gebruik van deze website en daarbuiten te vergemakkelijken, de prestaties en gebruikerservaring te verbeteren en de relevantie van het aanbod te verhogen. Klik op akkoord om aan te geven dat je instemt met ons privacy statement.