Afstuderen en keuzes maken.

15 May 2024 door Davey Steenbergen

Afstuderen en keuzes maken.

Eerst je middelbare school afmaken. Daarna een vervolgstudie kiezen, terwijl er zo ontzettend veel mogelijkheden zijn. Vervolgens een aantal jaar hard werken tot je weer dit papiertje hebt gehaald. En wat dan? Wat ga je nu doen? Er is zoveel keuze, wat nou als je de verkeerde keuzes maakt? Hoe kies je nou welke richting je op wilt en wat je daadwerkelijk ‘later’ wil worden? Dat ‘later’ komt wel heel dichtbij zo en geeft de nodige stress. Zoila is nu werkzaam als recruitment marketeer, maar welke keuzes heeft zij gemaakt om hier terecht te komen?

“Heb jij direct de goede keuzes gemaakt omtrent studie en werk?”

Zoila: "Absoluut niet. Ik heb juist eerst alleen maar de verkeerde keuzes gemaakt. Ik was zo gefocust op het halen van mijn vwo, dat ik nog helemaal niet goed had nagedacht over mijn vervolgstudie. Het ging super snel en opeens had ik mijn diploma en moest ik een keuze maken. Toen heb ik maar voor de studie Rechten gekozen, waar ik na een halfjaar weer mee was gestopt. Uiteindelijk bij Communicatiewetenschappen terechtgekomen en daar zat ik wel helemaal op m’n plek. Toen begon na een aantal jaar eigenlijk weer hetzelfde riedeltje, m'n studie was afgerond en ik moest een keuze maken wat ik precies wilde doen qua werk. Ik wilde graag iets met marketing doen en had eigenlijk helemaal nooit over recruitment nagedacht. Ik kwam toen via via terecht bij een recruitmentbedrijf, om te werken als recruiter, maar waar ik ook mee zou kunnen denken met marketingprocessen. Helaas bleek er niks mogelijk te zijn op het gebied van marketing, ik kwam hier al snel achter en toen ben ik gestopt daar. Doordat ik hier even gewerkt had, wist ik wel wat belangrijk voor me was binnen een nieuwe functie: flexibiliteit, afwisseling en een dynamische functie met zowel recruitment- als marketingtaken." 

 

“Wat had jou hier beter bij kunnen helpen?”

Zoila: "Ik ben bij enkele bedrijven op gesprek geweest, om te kijken of ze wellicht een leuke functie voor me hadden of één van hun opdrachtgevers. Maar soms werd er niet duidelijk gecommuniceerd wat je kon verwachten en wat er precies mogelijk was, ook werd er niet geluisterd naar wat ik daadwerkelijk leuk vond. Daar ligt het probleem vaak denk ik zelf, er wordt niet goed geluisterd en afspraken worden niet nagekomen. Ik ben toen via een vriendin terechtgekomen bij Ohana Stone. Hier werd er daadwerkelijk geluisterd naar wat ik wil en wat ik leuk vind en op basis hiervan werd er een functie op maat gemaakt voor mij. Dit gaat helaas nog niet bij alle bedrijven, maar veel bedrijven waar Ohana Stone mee samenwerkt, denken wel met je mee. Ze kijken naar jouw kwaliteiten, waar jij goed in bent, wat je ook echt leuk vindt om te doen en maken op basis hiervan een functie voor je. Ik denk dat dit ook wel een goede manier is om personeel tevreden te houden en te zorgen dat ze op hun plek zitten voor een langere tijd."

 

“Wat voor tips zou jij mee willen geven over het maken van keuzes omtrent je loopbaan?”

Zoila: "Dat het helemaal niet erg is om de verkeerde keuzes te maken. Als je afstudeert ben je vaak nog hartstikke jong en je kan de rest van je leven nog werken. Probeer wat uit en kijk wat het beste bij je past. Juist door mijn verkeerde keuzes qua werk en studie wist ik wat ik wél wilde. Kijk ook vooral wat voor omgeving het beste bij jou past en waar jij waarde aan hecht. Het is wel een stuk makkelijker en minder stressvol om direct de juiste keuze te maken natuurlijk. Met Ohana Stone kunnen we jou hierbij helpen. Ik zou zeggen, stuur me een whatsappje of bel één van mijn collega's op!" 

Ben jij momenteel aan het afstuderen en twijfel je ook over je toekomstige baan? Neem dan contact met ons op. We plannen graag een gesprek met je in waarin we luisteren naar jouw ambities, jouw persoonlijkheid, jouw wensen en wellicht komt hieruit dat we een functie voor je hebben wat hierop aansluit. Wij zijn te bereiken via info@ohanastone of 0655767884.

Wij maken op deze website gebruik van cookies om het gebruik van deze website en daarbuiten te vergemakkelijken, de prestaties en gebruikerservaring te verbeteren en de relevantie van het aanbod te verhogen. Klik op akkoord om aan te geven dat je instemt met ons privacy statement.